Spitman Makelaars biedt je een mooi vooruitzicht. Ons team van ervaren specialisten helpt jou graag op weg naar jouw droomwoning in de wijk Braamberg. Succesvol en met aandacht voor alle wensen en mogelijkheden. We verkopen natuurlijk ook je huidige woning. Dat doen we met passie en een scherp zicht op de huizenmarkt in de prachtige omgeving van Arnhem en Oosterbeek.

 

Binnenkort starten wij met het verkopen van woningen in de wijk Braamberg!

Ben jij geïnteresseerd in een koopwoning in de wijk Braamberg en wil je graag op de hoogte worden gehouden van verdere ontwikkelingen? Vul dan onderstaand formulier in en wij houden je op de hoogte!

Makelaars met aandacht voor jouw woonwensen

…iets om naar uit te zien

Houd mij op de hoogte!

  Braamberg-22

  Een groene wijk tussen de parken Sonsbeek en Klarendal

  … iets om naar uit te zien

  In de jaren 1917 en 1930 is er meer bebouwing ontstaan ter plaatse van het plangebied Sonsbeek-Noord, dat ook wel bekend was onder de naam De Braamberg. Het gebied was aan het begin van de 20ste eeuw aangekocht door de gemeente. De Braamberg werd in de jaren twintig beschikbaar gesteld voor middenstandswoningen en villawijken. Hier werd zelfs tot in Duitsland met affiches voor geadverteerd. Het plangebied kreeg een totaal andere opzet dan het oudere zuidelijke deel, dat omstreeks 1890 tot stand was gekomen. Kenmerkend is een langgerekt plein dat centraal in de wijk ligt, met daar omheen een zestal bouwblokken.

  De Woningbouwvereniging Voor Ambtenaren kreeg het merendeel van de terreinen rondom het centrale plein toegewezen. In 1921 ontwierp architect Gerrit Versteeg 104 woningen in meerdere typen en subtypen. Om alle woningen te bouwen in de beperkte ruimte moesten gestapelde woningen worden toegepast; dertig woningen werden opgedeeld in een beneden- en bovenwoning. Tijdens de bouw moest op allerlei details worden bespaard. Ondanks de besparingen kwam een complex tot stand met een voor middenstandswoningen opmerkelijke architectuur. De belangrijkste karakteristiek was de steile rode pannendaken en forse overstekken. Verder bestond het uit bijzondere detaillering van houten onderdelen zoals topgevel-beschieting, bloembakken en de balkonleuningen in een opvallend kleurgebruik. In 1980 heeft een grootschalige renovatie plaatsgevonden en omstreeks 2011 zijn de woningen onderhouden/gerenoveerd.
  Door de historische en karakteristieke kenmerken zijn de woningen op de Braamberg een beschermd Rijksmonument. Het merendeel van de woningen grenst aan het Goeman Borgesius plein. Het complex de Braamberg bestaat uit 104 woningen, verdeeld over 22 bouwblokken. Er zijn dertig beneden- en bovenwoningen, acht Twee-onder-één-kapwoningen en 36 rijwoningen, waarvan 12 hoekwoningen. De gebruikersoppervlakte van de woningen varieert tussen de 62 en 130 m². Onder de grondgebonden woningen bevindt zich een kelder die toegankelijk is vanuit de woning. Er zijn 7 verschillende woningtypes.

  Duurzaam wonen

  Het doel van het grootonderhoud- en verduurzamingproject was het verhogen van het wooncomfort in Braamberg. Hierbij hebben wij de energieprestatie, veiligheid en de kwaliteit verbeterd. Ook zijn de uitstralingen van de woningen en die van de complete wijk verbeterd.

  Wonen op loopafstand van het centrum

  … iets om naar uit te zien

   

  Zie hieronder welke straten tot de wijk Braamberg horen!